post

Гарві Вайнштейна госпіталізували в Нью-Йорку після скасування вироку 2020 року про зґвалтування

До лікарні Белв’ю в Нью-Йорку госпіталізували американського кінопродюсера Гарві Вайнштейна — незадовго після того, як Апеляційний суд скасував обвинувальний вирок 2020 року за зґвалтування.

Про це повідомляє Variety.

"Вони оглянули його і відправили в Белв’ю. Здається, йому потрібна велика фізична допомога. У нього багато проблем. Він проходить всілякі тести. З погляду здоров’я він щось на кшталт ходячої катастрофи", — сказав адвокат Артур Айдала.

Речник Департаменту виконання покарань Нью-Йорка Френк Дваєр сказав, що Вайнштейн залишається під вартою в Белв’ю.

Прессекретар Вайнштейна Юда Енгельмайер заявив, що в анамнезі продюсера був високий кров’яний тиск, проблеми з серцем та "безліч інших захворювань". До цього він був під вартою в медичному відділенні Волша, яке є частиною виправної установи Могавк. За словами речника, поїздка до Нью-Йорка "спровокувала деякі проблеми зі здоров’ям, які вимагали більш ретельного спостереження".

Скасування вироку

Апеляційний суд 25 квітня скасував вирок Вайнштейну за 2020 рік. Там визнали, що суддя завдав значної шкоди кінопродюсеру "неналежними рішеннями", включно з дозволом свідчити жінкам, які не були частиною справи. Ці свідчення "зображували підсудного у вкрай упередженому світлі". Тож суд призначив новий розгляд справи.

У справі Нью-Йорка 2020 року Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві першого ступеня та зґвалтуванні третього ступеня.

Вайнштейн відбував свій 23-річний термін ув’язнення у виправній колонії Могавк. Колишній кіномагнат залишатиметься у в’язниці, оскільки його також засудили за зґвалтування в Лос-Анджелесі у 2022 році та засудили до додаткових 16 років ув’язнення. Однак Вайнштейн був виправданий на судовому процесі в Лос-Анджелесі за звинуваченнями щодо однієї з жінок, які свідчили у його справі в Нью-Йорку.

Хто такий Гарві Вайнштейн і у чому його звинувачують

Гарві Вайнштейн — американський кіновиробник, відомий як співзасновник та голова кіностудії Miramax Films. Він був лауреатом премій "Оскар" і BAFTA за фільм "Закоханий Шекспір" та вважався одним із найвпливовіших продюсерів Голлівуду.

У жовтні 2017 року Вайнштейна звільнили із The Weinstein Company після того, як десятки актрис звинуватили його в сексуальних домаганнях, серед них Ешлі Джад, Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Кара Делевінь та інші.

З цих звинувачень почався рух #MeToo, спрямований проти сексуального насильства.

24 лютого 2020 року суд присяжних визнав Вайнштейна винним у незаконних діях сексуального характеру та зґвалтуванні третього ступеня. 11 березня 2020 року його було засуджено до 23 років тюремного ув’язнення.

Вайнштейн також був визнаний винним у сексуальних злочинах у Лос-Анджелесі й засуджений там до 16 років ув’язнення.




TOP

Військовий журналіст: відомий харківський активіст Кирило Яковець — адвокат кримінального авторитета зі зв’язками у ДНР

Лідер харківської громадської організації ГО "НОН-СТОП" Кирило Яковець є захисником "авто ...

  • 16.05.2024

Кирило Іванович Яковець - компромат і криминал

Керівник Громадської організації "НОН-СТОП", колишній харківський прокурор, юрист із кримінальних спра ...

  • 16.05.2024

Кирило Яковець: 500-доларовий дисидент з ГО НОН-СТОП

Друга серія мого розслідування про головного ухилянта Харкова –  голову ГО НОН-СТОП Кирил ...

  • 16.05.2024

Нон-стоп ухилянти – ласкаво просимо до ЗСУ!

Побратими вже неодноразово писали про те, що з фронту собача суєта ухилянтів виглядає, скажімо так, дещо ...

  • 16.05.2024

Деньги на крови: Харьковская ОВА платила за "строительство фортификаций" фиктивным фирмам

Харьковская областная военная администрация якобы заключила контракты на строительство фортификационных ...

  • 16.05.2024