post

Я не хочу нічого відчувати, кожен день — втрати — релізи тижня від Artилерії

Спільна робота "Крихітки" і "хейтспіч", перша пісня the feels із новою вокалісткою та переспів Росави від Onuka — слухаємо найкращу музику тижня в добірці проєкту "Artилерія" на Spotify.

ДК Енергетик — Наживо. Касетний запис (LP)

"ДК Енергетик" випустив збірку пісень із першого та другого альбомів, зіграних наживо на домашній студії. Альбом знаменує початок і кінець 2023 року для гурту. Його записали на аудіокасети, які випустили обмеженим тиражем.

Bloom Twins — Petty (EP)

Дует сестер-близнючок зі Броварів, які живуть та творять у Лондоні, випустив мініальбом, що складається з чотирьох треків. З нових — однойменний Petty. В EP Анна та Софія вже традиційно змішують альтернативний поп і індірок, наслідуючи британське звучання та працюючи цілеспрямовано на західних слухачів.

Крихітка, хейтспіч — Під весняним дощем

"Крихітка" і "хейтспіч" об’єдналися у спільній пісні, присвятивши її "митцям та мисткиням, які загинули унаслідок російського вторгнення". В основу треку лягла поезія Олени Герасим’юк. "Під весняним дощем" увійде в новий альбом "Крихітки" — перший за 14 років творчості гурту. Разом із піснею запустили також і збір на FPV-дрони для фонду "Повернись живим".

the feels — скло

Гурт випустив перший сингл із новою вокалісткою Мариною Слободяник. За словами гурту, "скло" — про внутрішній діалог між депресивним станом та бажанням відповідати загальноприйнятим нормам.

Марина так коментує роботу: "Майже кожного дня в моїй голові вирує купа думок: з одного боку Марина, яка втомилася жити, а з іншого – Марина, яка намагається змусити себе прокинутись, перестати жаліти та проживати кожен момент життя з радістю”.

Go_A — Krip

Перший за п’ять місяців трек Go_A супроводжує їхній європейський тур. Окрім цього, гурт дасть один концерт у Києві 25 травня. Медіа "СЛУХ" зазначає, що в основі треку — одна з народних пісень книги "Пісні Явдохи Зуїхи" Гната Трохимовича Танцюри.

Onuka — День і ніч ("Дім Звукозапису")

У межах другого епізоду "Дому Звукозапису" Оnuka переспівала пісню Росави "День і ніч". Авторський проєкт Тіни Кароль переосмислює та перевідкриває пісні, які вплинули на українську музику та культуру. Для запису залучили оркестр та хор Українського радіо.

"Коли ця пісня з’явилася — це був мій десятий клас школи, 2001 рік. Це період мого найбільшого максималізму. По телевізору реально жахлива, російськомовна, жлобська музика, яку я просто ненавиділа. Звісно, що у свої шістнадцять років, коли я бачу Росаву по телебаченню — це мене просто вражає", — ділиться Ната Жижченко.

Дати нове життя забутим українським пісням: новий авторський проєкт на YouTube від Тіни Кароль "Дім звукозапису" ЧИТАТИ ЩЕДати нове життя забутим українським пісням: новий авторський проєкт на YouTube від Тіни Кароль "Дім звукозапису"

The Artistic Rats — 1995

Тернопільські "мистецькі щури" випустили ще один сингл із майбутнього альбому, повний екзистенційної кризи та оптимістичних надій, що все урешті вийде.

"1995 — про страх бути відвертим з самим собою. Можна довго приміряти маски та переконувати себе в тому, що все добре, і у тебе все виходить, але в певний момент це так чи інакше руйнується. Єдиним правильним рішенням в цій ситуації буде відверто проговорити це з самим собою, а далі якось розпетляється", — коментують хлопці.

Схожа, Марний — Заблукали

Схожа і Марний представили черговий спільний трек, який увійде вже до другого спільного EP артистів. Пісня розповідає історію двох закоханих, які через непорозуміння, помилки та власну впертість не можуть знайти спільної мови.

Hippocampi — обличчя

Київський виконавець у новому треці говорить про стан хронічної втоми та тривожності. "Ідея цього треку прийшла до мене, коли після ще одного виснажливого дня єдиним порятунком для мене був гарячий кип’ятковий душ десь на пів години під найдепресивніші пісні Phoebe Bridgers. Я замислився над тим, чому для розв’язання певних проблем іноді ми вибираємо впадати в крайнощі", — коментує Hippocampi.

ОНІСУКА ТАЙГЕР — Суп

Микита Онісука вдається до гастрометафор, розповідаючи історію про те, як підступний газлайтер "варить суп" у його голові. Спокійний гітарний трек контрастує з тим, як підіймається температура й Онісука наближається до стану гарячого супу.




TOP

Військовий журналіст: відомий харківський активіст Кирило Яковець — адвокат кримінального авторитета зі зв’язками у ДНР

Лідер харківської громадської організації ГО "НОН-СТОП" Кирило Яковець є захисником "авто ...

  • 16.05.2024

Кирило Іванович Яковець - компромат і криминал

Керівник Громадської організації "НОН-СТОП", колишній харківський прокурор, юрист із кримінальних спра ...

  • 16.05.2024

Кирило Яковець: 500-доларовий дисидент з ГО НОН-СТОП

Друга серія мого розслідування про головного ухилянта Харкова –  голову ГО НОН-СТОП Кирил ...

  • 16.05.2024

Нон-стоп ухилянти – ласкаво просимо до ЗСУ!

Побратими вже неодноразово писали про те, що з фронту собача суєта ухилянтів виглядає, скажімо так, дещо ...

  • 16.05.2024

Деньги на крови: Харьковская ОВА платила за "строительство фортификаций" фиктивным фирмам

Харьковская областная военная администрация якобы заключила контракты на строительство фортификационных ...

  • 16.05.2024